Vilka djur kan jag inte gå med till veterinären?

Svaret är egentligen ganska enkelt. Alla djur, oavsett djurart, har nämligen möjlighet att få tillgång till riktigt bra vård här i Sverige. Beroende på art kan en veterinär med de rätta kunskaperna ibland vara svårare att hitta. I Sverige är det en självklarhet att våra älskade sällskapsdjur ska ha tillgång till bra vård, oavsett vilken djurart det rör sig om

Idag finns det nämligen veterinärer som är specialiserade på allt ifrån hundar och katter till hästar, fiskar, gnagare, lantbruksdjur, reptiler samt mer exotiska djur. Om du är ägare av ett lite mer exotiskt djur bör du dock ganska tidigt undersöka vilken veterinär som har möjlighet att hjälpa dig om djuret någon gång insjuknar eller skadar sig.

Ditt djur är ditt ansvar

Oavsett vilket djur du har måste du vara helt säker på att du faktiskt kan ta ansvar för djurets liv. Ett djur lever under flera år och ska om möjligt stanna kvar hos samma ägare under hela sin livstid. Om du oroar dig för framtida kostnader kan det därför vara klokt att vänta med djurägandet.

Tänk också på att en riktigt bra försäkring kommer hjälpa till att sänka ditt pris för veterinärer i Uppsala. Olyckor händer, och pengar bör inte vara ett hinder för riktigt bra vård. När ditt husdjur har diagnostiseras med en allvarlig sjukdom eller tillstånd kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få svar. Lyckligtvis har du hittat en veterinärklinik som gör sitt bästa att ta fram svaren.

Därför är det smart med en försäkring

En försäkring kan kännas som en ständig utgift, framförallt om man äger ett ovanligt friskt djur som aldrig tycks insjukna. Men faktum är att en riktigt bra försäkring kan göra en stor skillnad. Om olyckan plötsligt skulle vara framme eller om ditt friska djur plötsligt insjuknar i en kronisk sjukdom kommer din en gång så kostsamma försäkring dra ned på veterinärkostnaderna rejält. Kontakta oss så för råd och konsultation. Vi finns här för dig och ditt djur.